Gran victòria de CP Les Abelles a la Lliga Iberdrola

Important, no, importantíssima la victòria d’aquest dissabte del primer equip femení de LES ABELLES contra el CRAT RESIDÈNCIA Rialta de La Corunya, per un 17-27.

UN CHUTE D’AUTOESTIMA.

El XV de l’CRAT presentava al seu equip amb algunes baixes que es veien suplertes per jugadores de gran qualitat, però ahir no els va ser suficient.
El míster de l’CRAT José Antonio Portos, també era conscient de la importància d’aquesta victòria, una derrota els posaria conta les cordes en l’últim partit d’aquesta primera fase per poder estar entre els quatre primers d’aquesta potent Lliga Iberdrola.

Aviat van començar les Corunya a ensenyar les seves cartes; amb el vent a favor i en es camp (gespa natural) estrenyien i de valent en els primers compassos de partit on les abejorras defensaven la seva 22 amb criteri i sense errors. Es jugava en camp valencià però amb incursions més que perilloses. Irene Noguera al 7, s’incorporava fins l’ala i va estar a punt de donar un disgust a les gallegues. Tan sols un minut després, melé a favor de les locals que surt amb la pilota seu 8, roba Carla, (enorme els 80 minuts) i en carrera diagonal fins al banderí, es lliura de les defensores i assaja. Minut 8. 5 – 0. Ester no va poder amb el vent. Pinta bé el partit!

El CRAT segueix a la seva, estrenyent entre la tres quarts i la vint-i-visitant i LES ABELLES, perfectes en defensa, provocant moltes vegades cops o avants locals. Més de deu minuts angoixants d’aquests que els agradava a Pantera, defensa, defensa, defensa. Ester s’espolsa la pressió amb alguna puntada però de nou les locals estrenyen. Ruck a 5 mts., S’obre a la línia i Tania Martínez, al costat de la banderola. Ana Iglesias aprofita el vent i el seu fort cop de peu i marca. És el minut 21 i 7 – 5 per a les locals.

Servei de centre, recepció per les gallegues que s’escapen amb suports necessaris pel centre de camp, però la defensa abejorra està incommensurable i provoca un avant amb melée per a les d’avui de blanc, Glòria treu, Heil passa a Carla que de nou comença una potent carrera des del seu tres quarts, ja ho fàcil; fixar i passar amb suports, Carla a Benlliure que fa el mateix, suport de Stallman que rep i marca. Preciós try. El vent no afavoreix el tir a pals d’Ester. Minut 24, 7 – 10 per LES ABELLES.

Els últims minuts d’aquesta primera part van ser borinots amb més possessió, i jugant en camp corunyès. Les melés eren parelles a l’igual que les touches. LES ABELLES estrenyia però ara defensaven molt bé les locals. 7 – 10 final del primer temps.

S’inicia la segona part amb un servei de centre llarg d’Ester reben les locals i estrenyen les visitants que provoquen un cop per retingut; Ester llença a touche. Es guanya, ruck, s’obre a la Carla, arriba fins a Ester i aquesta marca. Senzillament perfecte. Fàcil, rugbi. Ester segueix sense poder amb aquest vent a ratxes. Minut 42. 7 – 15. Això pinta molt bé.

Es juga en el centre de el camp sense un dominador clar de l’oval encara LES ABELLES comet menys errors que les locals. Les touches són reduïdes i es juguen sempre ràpid. Heil amb un cop de peu des de la seva tres quarts allibera la pressió local fins pràcticament la 22 visitant. Un joc molt dinàmic de les valencianes que donava el seu fruit. Pressió visitant amb un cop de càstig centrat. No es demana pals, es va a pel partit a força d’assajos. Es demana melé, Irene ha canviat la seva posició amb Ana Abril i està de 8, jugada assajada, surt fàcil pel tancat i Silvia Albiñana que acaba de sortir posa en marca. Era el minut 61 de partit i un 7 – 20 puja a el marcador. Diferència gairebé insalvable per a les locals després de el partit que vam veure ahir.

El CRAT no cessa, com no podia ser d’una altra manera, la trobada dura 80 minuts i es juga fins a l’últim sospir. Melé a favor local que s’obre fins a l’ala i Alejandra Fernández assaja. No va poder ser el tir a pals. Minut 68, 12-20.

Es juga ara en camp local, les Corunya amb possessió però les valencianes no estan per la tasca que passin la calç de l’mig camp, placatges perfectes d’Irene, Maria, Anna … les quinze, provoquen que no es passi de mig camp. Melé a favor de l’CRAT surten bé però un avant concedeix avantatge. Mig camp. Ruck. Glòria a Heil i a tota la línia, Maria trenca al seu parell i produeix un dos contra un que Stallman no perdona. Assaig de l’holandesa per deliri de la parròquia abejorra. Ara Silvia no falla. 12 – 27 ha falta de set minuts per a la finalització de la trobada.

CRAT juga a casa i ha d’aprofitar aquesta circumstància. Cop a 10 metres de la línia de marca valenciana, s’obre a l’tancat i Claudia Arranz marca. Minut 75. 17-27.

No va donar per a més el gran partit d’aquest dissabte. Victòria merescudíssima de LES ABELLES que va saber contemporitzar el joc de l’CRAT.

No s’ha donat una pilota per perduda en tot el partit, s’ha placat com mai i la defensa de totes les jugadores ha estat de 10.

Ahuir, amb un plantejament de defensa molt pressionant no ha deixat pensar a les jugadores més desequilibrants de l’CRAT i això ha propiciat que els atacs locals eren ràpidament sufocats bé per la defensa abejorra, bé per cops de càstig gairebé forçats. Perfecte.
Un xut de moral per LES ABELLES que no es mereix estar en aquesta última posició de la taula com així ho ha demostrat en Elviña. És el primer pas i avui han sortit bé les coses, ja tocava, el treball d’aquestes setmanes s’ha notat, la conjunció de l’equip pren forma. El cap de setmana de l’11 d’abril visita al Pantera el Cisneros, tercer classificat amb un partit menys. Per què no ?.

______________________________________ [Castellano]

Importante, no , importantísima la victoria de este sábado del primer equipo femenino de LES ABELLES contra el CRAT RESIDENCIA RIALTA de A Coruña, por un 17 – 27.

UN CHUTE DE AUTOESTIMA

El XV del CRAT presentaba a su equipo con algunas bajas que se veían suplidas por jugadoras de gran calidad, pero ayer no les fue suficiente.
El mister del CRAT José Antonio Portos, también era consciente de la importancia de esta victoria, una derrota les pondría conta las cuerdas en el último partido de esta primera fase para poder estar entre los cuatro primeros de esta potente Liga Iberdrola.

Pronto empezaron las coruñesas a enseñar sus cartas; con el viento a favor y en se campo (hierba natural) apretaban y de lo lindo en los primeros compases del partido donde las abejorras defendían su 22 con criterio y sin fallos. Se jugaba en campo valenciano pero con incursiones más que peligrosas. Irene Noguera en el 7, se incorporaba hasta el ala y a punto estuvo de dar un disgusto a las gallegas. Tan solo un minuto después, melé a favor de las locales que sale con el balón su 8, roba Carla, (enorme los 80 minutos) y en carrera diagonal hasta el banderín, se libra de las defensoras y ensaya. Minuto 8. 5 – 0. Ester no pudo con el viento. Pinta bien el partido!

El CRAT sigue a lo suyo, apretando entre la tres cuartos y la veintidós visitante y LES ABELLES, perfectas en defensa, provocando muchas veces golpes o avants locales. Más de diez minutos angustiosos de esos que les gustaba a Pantera, defensa, defensa, defensa. Ester se espolsa la presión con alguna patada pero de nuevo las locales aprietan. Ruck a 5 mts., se abre a la línea y Tania Martínez posa junto al banderín. Ana Iglesias aprovecha el viento y su fuerte patada y marca. Es el minuto 21 y 7 – 5 para las locales.

Saque de centro, recepción por las gallegas que se escapan con apoyos precisos por el centro del campo, pero la defensa abejorra está inconmensurable y provoca un avant con melée para las de hoy de blanco, Gloria saca, Heil pasa a Carla que de nuevo inicia una potente carrera desde su tres cuartos, y a lo fácil; fijar y pasar con apoyos, Carla a Benlliure que hace lo propio, apoyo de Stallman que recibe y marca. Precioso try. El viento no favorece el tiro a palos de Ester. Minuto 24, 7 – 10 para LES ABELLES.

Los últimos minutos de esta primera parte fueron abejorros con más posesión, y jugando en campo coruñes. Las melés eran parejas al igual que las touches. LES ABELLES apretaba pero ahora defendían muy bien las locales. 7 – 10 final del primer tiempo.

Se inicia la segunda parte con un saque de centro largo de Ester reciben las locales y aprietan las visitantes que provocan un golpe por retenido; Ester tira a touche. Se gana, ruck , se abre a Carla, llega hasta Ester y ésta marca. Sencillamente perfecto. Fácil, Rugby. Ester sigue sin poder con ese viento racheado. Minuto 42. 7 – 15. Esto pinta muy bien.

Se juega en el centro del campo sin un dominador claro del oval aunque LES ABELLES comete menos errores que las locales. Las touches son reducidas y se juegan siempre rápido. Heil con una patada desde su tres cuartos libera la presión local hasta prácticamente la 22 visitante. Un juego muy dinámico de las valencianas que daba su fruto. Presión visitante con un golpe de castigo centrado. No se pide palos, se va a por el partido a base de ensayos. Se pide melé, Irene ha cambiado su posición con Ana Abril y está de 8, jugada ensayada, sale fácil por el cerrado y Silvia Albiñana que acaba de salir posa en marca. Era el minuto 61 de partido y un 7 – 20 sube al marcador. Diferencia casi insalvable para las locales después del partido que vimos ayer.

El CRAT no cesa, como no podía ser de otra forma, el encuentro dura 80 minutos y se juega hasta el último suspiro. Melé a favor local que se abre hasta el ala y Alejandra Fernández ensaya. No pudo ser el tiro a palos. Minuto 68,  12 – 20.

Se juega ahora en campo local, las coruñesas con posesión pero las valencianas no están por la labor de que pasen la cal del medio campo, placajes perfectos de Irene, Maria, Ana… las quince, provocan que no se pase de medio campo. Melé a favor del CRAT salen bien pero  un avant concede ventaja. Medio campo. Ruck. Gloria a Heil y a toda la línea, María rompe a su par y produce un dos contra uno que Stallman no perdona. Ensayo de la holandesa para delirio de la parroquia abejorra. Ahora Silvia no falla. 12 – 27 ha falta de siete minutos para la finalización del encuentro.

CRAT juega en casa y tiene que aprovechar esa circunstancia. Golpe a 10 metros de la línea de marca valenciana, se abre al cerrado y Claudia Arranz marca. Minuto 75. 17 – 27.

No dio para más el partidazo de este sábado. Victoria merecidísima de LES ABELLES que supo contemporizar el juego del CRAT.

No se ha dado un balón por perdido en todo el partido, se ha placado como nunca y la defensa de todas las jugadoras ha sido de 10.

Ahuir, con un planteamiento de defensa muy presionante no ha dejado pensar a las jugadoras más desequilibrantes del CRAT y eso ha propiciado que los ataques locales eran rápidamente sofocados bien por la defensa abejorra, bien por golpes de castigo casi forzados. Perfecto.
Un chute de moral para LES ABELLES que no se merece estar en esa última posición de la tabla como así lo ha demostrado en Elviña. Es el primer paso y hoy han salido bien las cosas, ya tocaba, el trabajo de estas semanas se ha notado, la conjunción del equipo toma forma. El fin de semana del 11 de abril visita el Pantera el Cisneros, tercero clasificado con un partido menos. ¿Por qué no?.