Rugbi femení: trencant estereotips a l’IES Barri del Carme de València

Èquip de Coordinació d’Igualtat.

L’èquip Estudiantes Rugby Club de València fou l’encarregat de portar a terme una jornada de sensibilització i coneixement al voltant de aquest esport, tenint la gran sort de contar amb una part de l’èquip i el seu entrenador:

Ignacio Aznar Saura, Noelia Pérez González, Mar Saiz Fabra, Paula Gallo Restrepo, Silvia Albiñana Matilla, Sandra Pujol Pérez yAna Martínez Peydró, comptant a més amb el recolzament de la jugadora i àrbitra Mariola Rodríguez Franco.

La Coordinadora d’Igualtat Roser Cebrià Busquier dóna la benvinguda a l’èquip-

En primer lloc desenvoluparen una xarrada on Ana La Capitana explicà les normes del joc i com van de protegides:

Silvia “Zaguero” mostrant l’equipació i Ana

A continuació, Paula La Huit ens parlà dels valors d’aquest esport:

-diversitat;

-treball en èquip;

-esforç;

– responsabilitat;

-respecte a totes les persones implicades, amb èmfasi en el que pertoca a «el senyor» o «la senyora» (àrbitre, àrbitra);

-amistat;

-companyerisme;

i les característiques del peculiar «3r temps»: després del partit, les jugadores, entrenadors/es i àrbitres fan una picaeta i comenten el partit, les jugades, etc.

L’activitat continua amb una breu història del rugbi femeni, destacant la figura de Emily Valentine, primera jugadora de rugby de la qual es té documentació (Segle XIX) i de la Selecció Espanyola de Rugby Femení “Las Leonas” on destaca Patricia García Rodríguez. No hem d’oblidar que el rugby femení espanyol ha aconseguit més títols que el masculí, estant actualment entre les deu primeres seleccions del món.

A més ens informaren sobre altres figures amb repecursió a nivell internacional en el món del rugbi com l’àrbitra Alhambra Nievas i la jugadora internacional Portia Woodman. I per suposat, ens contaren la lluita diaria contra els estereotips que les envolten: “Eso es de marimachos” o “Aixó no és per a xiques”.

La cloenda motivadora de la xarrada estigué a càrrec de l’entrenador Nacho explicant la seua visió d’aquest esport: “Seas como seas tienes un sitio: sólo hay que ser valiente”.

La jornada finalitzà amb uns jocs adaptats de rugby en el pati del centre portats a terme per 5 de les components i el seu entrenador amb l’alumnat que disfrutà enormement d’aquest esport, amb una jornada que d’igualtat i harmonia.

L’alumnat –segons nivells- anaren passant per les diferents “estacions”:

Pràctica del placatge.

Pràctiques amb el baló ovalat:

Traduir »