Creació d’un nou camp de rugbi a picanya

La fundació trinitat alfonso i el referent César Sempere impulsen la creació d’un nou camp de rugbi a picanya.

La província de València comptarà en breu amb un nou camp de rugbi. Es tracta d’una instal·lació de nova creació que s’ubicarà a la localitat de Picanya, un projecte ideat pel jugador de rugbi César Sempere, ex esportista olímpic de el Projecte FER i actual referent. Per fer-ho, Sempere compta amb la col·laboració i l’impuls de la Fundació Trinidad Alfonso i la total implicació de l’ajuntament de Picanya, que ha vist el projecte com una oportunitat de dinamitzar l’activitat esportiva de la localitat.

Tot i que la prioritat en l’ús de el camp correspondrà a el club valencià Tatami, la resta de clubs de rugbi de València i la pròpia federació valenciana podran fer ús de les instal·lacions. No en va, aquest és un dels objectius que es persegueix amb aquesta construcció, descongestionar els pocs camps de rugbi que existeixen en l’actualitat a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana. La previsió és que el camp, que portarà el nom de ‘Campoval’ i està homologat per World Rugby per a la celebració d’esdeveniments i partits internacionals, estigui a disposició dels equips de rugbi de la ciutat a partir de la segona quinzena de febrer.

El projecte sorgeix per fer front a la manca d’instal·lacions de rugbi

César Sempere explica com neix el projecte: «Des de la Federació Valenciana i els diferents clubs s’estava fent un gran treball i el creixement era imparable, per això vam detectar que hi havia una mancança pel que fa a instal·lacions per donar resposta a aquesta demanda. Li vaig plantejar el projecte a la Fundació Trinidad Alfonso en 2017 i per mediació de l’ajuntament, el col·legi La Gavina i la resta d’implicats, hem treballat per portar un camp homologat i poder, no només suplir aquesta manca d’instal·lacions, sinó també albergar esdeveniments internacionals , ja que el camp està homologat per World Rugby per disputar aquest tipus d’esdeveniments «. A més, Sempere ha volgut «agrair personalment a Juan Roig per l’oportunitat i la confiança per tirar endavant un projecte així».

Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, va visitar la setmana passada la instal·lació: «Aquest és un pas més en el compromís de Juan Roig amb l’esport d’alt nivell de la Comunitat Valenciana i, en concret, amb el món de l’rugbi. A més, que aquest projecte neixi d’un esportista que ha passat pel Projecte FER i que ara mateix és un dels nostres referents com César Sempere és un orgull per a nosaltres per les seves ganes d’aprendre i d’emprendre en el món de l’esport. És un exemple de reinvenció després de deixar l’esport i per a nosaltres ha estat un plaer poder ajudar a construir aquest camp que va a alleujar molt les necessitats de l’rugbi a València i la seva àrea metropolitana. A més, vull agrair a l’alcalde de Picanya, Josep Almenar, la seva enorme implicació des del primer moment. Estem segurs que aquesta instal·lació serà molt positiva per a la localitat «.

Una gran oportunitat

L’alcalde de Picanya, Josep Almenar, s’ha referit a les oportunitats de futur que s’obren per a la localitat: «Per a nosaltres és una gran oportunitat. Nosaltres que promocionem l’esport a tots els nivells, no teníem rugbi i és una especialitat gairebé desconeguda. Ens va molt bé i ens ajuda a complementar l’oferta que ja teníem. Ens ajudarà a que, amb el temps, des de la base, des dels col·legis, pugui haver-hi també un equip local «.

José Luis López, president de la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana també es congratulava dels beneficis que portarà aquesta nova instal·lació per a l’esport oval a la Comunitat Valenciana: «Per a la Federació significa un avenç important. Sempre hem intentat ampliar infraestructures i això és un gran pas per a la promoció de l’rugbi en general i perquè els jugadors de les seleccions puguin venir a gaudir d’aquest camp. Nosaltres anem a portar a totes les seleccions masculines i femenines, que són les sub 14, sub 16, sub 18, sènior, i la modalitat de ‘Seven’. A més, l’Acadèmia Nacional, que la gestionem des de la Federació valenciana, també vindrà aquí a entrenar «.

___________________________________________

La provincia de València contará en breve con un nuevo campo de rugby. Se trata de una instalación de nueva creación que se ubicará en la localidad de Picanya, un proyecto ideado por el jugador de rugby César Sempere, ex deportista olímpico del Proyecto FER y actual ReFERente. Para llevarlo a cabo, Sempere cuenta con la colaboración y el impulso de la Fundación Trinidad Alfonso y la total implicación del ayuntamiento de Picanya, que ha visto el proyecto como una oportunidad de dinamizar la actividad deportiva de la localidad.

Aunque la prioridad en el uso del campo corresponderá al club valenciano Tatami, el resto de clubes de rugby de València y la propia federación valenciana podrán hacer uso de las instalaciones. No en vano, ese es uno de los objetivos que se persigue con esta construcción, descongestionar los pocos campos de rugby que existen en la actualidad en la ciudad de València y su área metropolitana. La previsión es que el campo, que llevará el nombre de ‘Campoval’ y está homologado por World Rugby para la celebración de eventos y partidos internacionales, esté a disposición de los equipos de rugby de la ciudad a partir de la segunda quincena de febrero.

El proyecto surge para hacer frente a la carencia de instalaciones de rugby

César Sempere explica cómo nace el proyecto: “Desde la Federación Valenciana y los diferentes clubes se estaba haciendo un gran trabajo y el crecimiento era imparable, por eso detectamos que había una carencia en cuanto a instalaciones para dar respuesta a esa demanda. Le planteé el proyecto a la Fundación Trinidad Alfonso en 2017 y por mediación del ayuntamiento, el colegio La Gavina y el resto de implicados, hemos trabajado para traer un campo homologado y poder, no solo suplir esa carencia de instalaciones, sino también albergar eventos internacionales, ya que el campo está homologado por World Rugby para disputar este tipo de eventos”. Además, Sempere quiso “agradecer personalmente a Juan Roig por la oportunidad y la confianza para sacar adelante un proyecto así”.

Elena Tejedor, directora de la Fundación Trinidad Alfonso, visitó la semana pasada la instalación: “Este es un paso más en el compromiso de Juan Roig con el deporte de alto nivel de la Comunitat Valenciana y, en concreto, con el mundo del rugby. Además, que este proyecto nazca de un deportista que ha pasado por el Proyecto FER y que ahora mismo es uno de nuestros ReFERentes como César Sempere es un orgullo para nosotros por sus ganas de aprender y de emprender en el mundo del deporte. Es un ejemplo de reinvención después de dejar el deporte y para nosotros ha sido un placer poder ayudarle a construir este campo que va a aliviar mucho las necesidades del rugby en València y su área metropolitana. Además, quiero agradecer al alcalde de Picanya, Josep Almenar, su enorme implicación desde el primer momento. Estamos seguros de que esta instalación va a ser muy positiva para la localidad”.

Una gran oportunidad

El alcalde de Picanya, Josep Almenar, se refirió a las oportunidades de futuro que abren para la localidad: “Para nosotros es una gran oportunidad. Nosotros que promocionamos el deporte a todos los niveles, no teníamos rugby y es una especialidad casi desconocida. Nos viene muy bien y nos ayuda a complementar la oferta que ya teníamos. Nos ayudará a que, con el tiempo, desde la base, desde los colegios, pueda haber también un equipo local”.

José Luis López, presidente de la Federación de Rugby de la Comunidad Valenciana también se congratulaba de los beneficios que traerá esta nueva instalación para el deporte oval en la Comunitat Valenciana: “Para la Federación significa un avance importante. Siempre hemos intentado ampliar infraestructuras y esto es un gran paso para la promoción del rugby en general y para que los jugadores de las selecciones puedan venir a disfrutar de este campo. Nosotros vamos a traer a todas las selecciones masculinas y femeninas, que son las sub 14, sub 16, sub 18, senior, y la modalidad de ‘Seven’. Además, la Academia Nacional, que la gestionamos desde la Federación valenciana, también vendrá aquí a entrenar”.

Traduir »